Merkenbescherming algemeen

gavel and the statue of justice on a white background

REGISTRATIE VERPLICHT!

Niet de eerste gebruiker, maar de eerste die een merk registreert is de rechthebbende.
Zorg ervoor dat u er tijdig bij bent! Niet alleen voor de Benelux maar ook voor andere landen.

Aan een nieuw product gaan meestal vele maanden ontwikkelingswerk en behoorlijke investeringen vooraf. Het is geen wonder, dat er een grote behoefte is aan de bescherming van deze investeringen!

Wat u in elk geval moet weten over merken

  • Allerlei onderscheidingstekens kunnen merk zijn, zoals woorden, logo’s, kleuren, enz. Op al deze tekens is de Merkenwet van toepassing.
  • Deponering is verplicht om bescherming te krijgen. De eerste deposant krijgt het alleenrecht.
  • Gebruik schept geen enkel recht.
  • Een depot geldt voor de gehele Benelux.
  • U kunt ook voor heel de EU deponeren – dan is de Benelux ook gedekt.

De Nederlandse Merkenwet werd in 1971 afgeschaft en vervangen door een ultra-moderne wet voor de drie Beneluxlanden. Sinds die tijd is het niet mogelijk om een merk voor de afzonderlijke landen te deponeren, maar enkel om een Benelux registratie voor alle drie de landen aan te vragen. Dus ook als u alleen in Nederland actief bent, is een Benelux Registratie de enige weg om uw merk op het kleinste geografische niveau te beschermen.

U kunt ook meteen een aanvraag doen voor heel Europa via een Europese Registratie. En vele andere landen kunt u beschermen via een soort “bundelaanvraag” onder het systeem van de Internationale Registratie.

Wij maken u graag wegwijs in deze soms zeer ingewikkelde materie. Vertel ons wat uw situatie is en wij maken graag een opzet voor u met de mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

Powered by WordPress.com. Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: