Europa

gavel and the statue of justice on a white background

Goed geregeld in Europa

U kunt uw merk ook meteen voor de hele Europese Unie beschermen. Dit heeft het voordeel, dat de kosten aanzienlijk lager zijn dan de kosten voor registratie in allerlei afzonderlijke landen.

Als u ons opdracht geeft om en merk voor Europa te deponeren, dan bent u veelal voor de “Basis” kosten klaar. Als er geen problemen ontstaan, dan zijn de totale kosten EUR 1.350,- excl. BTW voor 10 jaar bescherming in 1 klasse. De kosten voor een tweede klasse zijn EUR 150,- en voor iedere volgende klasse EUR 250,- per klasse.

Het is echter mogelijk, dat er tijdens de procedure problemen ontstaan. Zo kunnen de behandelende ambtenaren bezwaar maken tegen uw aanvraag (een zogenaamde “weigering op absolute gronden”), of derde partijen kunnen een zogenaamde “oppositie” indienen, als zij menen, dat uw merk teveel op hun merk lijkt. Dergelijke problemen kunnen leiden tot extra werkzaamheden die op basis van een uurtarief worden behandeld. Dat betekent, dat de totale kosten van tevoren onzeker zijn. Voor een Europese registratie kunnen deze kosten vrij snel oplopen, gezien het feit dat er problemen in zo’n 30 landen kunnen bestaan. Wij beiden u echter de mogelijkheid om deze kosten van tevoren te maximeren met en “Basis Plus” tarief en met een “All-in” tarief. U weet dan precies wat de maximale kosten zijn.

Benelux

Internationaal

Powered by WordPress.com. Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: